Husets tjänster

Gårdskarlen

Gårdskarlen Kari Erinko är anträffbar per telefon vardagar kl. 8-16. Kari hjälper till med alla praktiska saker.

I fall av att du glömt nyckeln...

I fall av att du glömt nyckeln kan Kari hjälpa med dörröppning vardagar kl 8-16. För dörröppning debiteras en avgift på 10 euro. Under kvällar, veckoslut, helger och under gårdskarlens semester betjänar Kh-kiinteistöpalvelu (tfn 020-491 2961). Bered dig på att uppvisa legitimation och hyresavtal. Servicebolaget debiterar 30 euro kontant eller 50 euro på räkning.

Tilläggsboende

I rummet får inga andra personer inkvarteras än de i hyresavtalet nämnda. Om du önskar sambo med en kamrat eller partner eller om du har gäster som bor hos dig en längre tid (över 7 dagar), bör du anmäla detta till hyresvärden. För tilläggsboende debiteras en 20 euros vattenavgift per månad. Din partner behöver inte vara studerande vid Sibelius-Akademin.

Sommarboende

Som invånare i Clavis har du möjlighet att överlåta ditt rum till en sommargäst under perioden maj-augusti. Om du önskar överlåta ditt rum, bör du anmäla om detta i den sommarförfrågan som görs bland invånarna varje vår. Invånare med fortlöpande kontrakt är skyldiga att betala hyra för sommarmånaderna, om ingen sommargäst hittas. Vi rekommenderar invånare att vara aktiva när det gäller att hitta sommargäster.

Garantihyra

Alla sökande bör erlägga en garantihyra på 450 euro så snart de antagits som invånare. Garantihyran återbetalas i sin helhet förutsatt att rummet är städat och överlåtet i prima skick. På garantihyran betalas ingen ränta.

Husdjur

Husdjur är inte tillåtna i Clavis.

Hiss

I huset finns en hiss som rymmer en flygel (max 100x200 cm). Det är förbjudet att använda hissen under nattetid.

Tystnad

Tystnad infaller mellan kl 22.30-8.00 i hela huset inklusive källarutrymmena. På lördagar, söndagar och helgdagar råder tystnad till kl 10.

Övning

I Clavis kan du öva i ditt eget rum eller i källarutrymmena vardagar kl. 8.00-22.30. Under helger och veckoslut är övning tillåten kl. 10.00-22.30. I källarutrymmen finns några pianon och en orgel. I första våningen finns en festsal med flygel. Salen kan reserveras för övning genom att skriva in sitt namn i häftet i aulan. Festsalen är öppen för övning kl. 9.00–22.00. I Sibelius-Akademins P-hus, beläget en kilometer från Clavis, kan man öva dygnet runt.

Allmänna utrymmen

I första våningen finns ett vardagsrum med tv och dvd-spelare. I vardagsrummet finns också två kioskdatorer med internetförbindelse. I foajén finns likaså trådlös internetförbindelse. I vardagsrummet finns Hufvudstadsbladet, Helsingin Sanomat, Kyrkpressen, Kirkko ja Kaupunki samt Kotimaa.

Internetförbindelse

I de allmänna utrymmen i Clavis står en trådlös internetförbindelse fritt att användas för invånarna. I hyran ingår också egen internetförbindelse med lägsta hastighet (1,2 Mbs/600 kbs). Mot tilläggsavgift kan förbindelsen uppdateras till en hastighet på upp till 100 Mbs. För förbindelsen krävs ett modem som kan erhållas gratis av gårdskarlen. Modemet kräver registrering hos tjänsteleverantören (Elisa). Registreringen sköts behändigast via Elisas internetadress elisa.fi/laajakaistavalitsin (på finska) eller per telefon 050-950 500. För registreringen krävs Cable Mac-adressen som hittas i bottnen på modemet.

Städning

I varje våning i Clavis finns en städskrubb med dammsugare, mopp och tvättkar, olika tvättmedel, sopskyffel och handtag att öppna fönster med. På bakgården finns även mattställningar.

Köket

Det allmänna köket i första våningen är tillgängligt för invånarna dygnet runt året om. I köket finns ugnar, spisar, kylskåp, frys samt stekpannor och kastruller. Livsmedel som lämnas i kylskåpet och frysen ska märkas med eget namn. Varje person som använder köket ska se till att det hålls rent och snyggt.

Kärl

De boende har möjlighet att låna en basservis av gårldskarlen mot en pant på 50 euro. Kärl som lämnas i köket kan konfiskeras.

Bastu

Bastuavdelningen finns i källaren i Clavis. Tiderna då bastun värms anges på dörren till bastuavdelningen. I bastun bör användas pappersunderlägg (pefletter) som erhålls gratis i omklädningsrummet.

Tvättstuga

Tvättstugan ligger i källaren och där finns två tvättmaskiner och torktumlare. Maskinerna ska bokas på förhand genom att skriva in sitt namn i häftet i aulan. I anslutning till tvättstugan finns också strykbräde och -järn samt en mangel.

Parkering

På Clavis’ gård finns det utmärkta parkeringsplatser. Parkeringsplatserna som ligger närmast huset är reserverade för de boende. De platser som är längre bort är menade för gäster. Man kan också parkera bilen längs Gamla chaussén. Ta kontakt med gårdskarlen om du vill ställa dig i kö för en egen pakeringsplats.

Cyklar

Alla boende bör märka sin cyklar med sitt namn varje vår. Namnlösa cyklar tas i besittning och repareras i källaren. Cyklar som har reparerats får användas av de boende kostnadsfritt. Ta kontakt med gårdskarlen om du önskar låna en cykel.

Rökning

Rökning är förbjuden i alla övriga utrymmen inklusive balkonger och gårdsområdet.

leaf_icon