Hae asukkaaksi

Clavikseen voit hakea heti, kun sinut on hyväksytty Sibelius-Akatemian opiskelijaksi. Vanhojen opiskelijoiden 30.5 mennessä jätetyt hakemukset käsitellään kesäkuun puolivälissä. Uusien opiskelijoiden ja vaihto-opiskelijoiden 30.6 mennessä jätetyt hakemukset käsitellään heinäkuun alussa. Myös vanhojen opiskelijoiden kesäkuussa tulleet hakemukset käsitellään heinäkuun alussa.

Hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti asuntopaikasta. Valitsematta jääneet hakijat asetetaan jonoon, joka on voimassa syyslukukauden. Hakemuksia voi tämän jälkeen uusia.

Vuokrat 435 euroa pienemmän huoneen (18m2) ja 556 euroa isomman huoneen (23m2) osalta. Lisäasukkaan kanssa jaetun huoneen vuokra on 20 euroa enemmän.

Tavallisesti otamme myös vastaan kesäasuntohakemuksia. Touko-elokuulle on parhaimmat mahdollisuudet saada kesäasuntoa, toisinaan myös huhti- ja syyskuulle.

Kun pyrit Clavikseen asumaan, toimi näin:

1. Täytä oheinen hakulomake (Sibelius-Akatemian opiskelijoille ja kesäasukkaille eri lomakkeet). Liitä hakemukseesi verotustodistus tai esitäytetty veroilmoitus erittelyosineen sekä virkatodistus (uudet opiskelijat) tai opintosuoritusote (vanhat opiskelijat). Voit lähettää liitteet sähköpostissa, postissa, faksilla tai skannattuina sähköisen hakemuksesi mukana.

2. Kun sinut on hyväksytty asukkaaksi, maksa vuokratakuu 450 euroa eräpäivään mennessä.

3. Tule allekirjoittamaan vuokrasopimus.

4. Sovi avainten luovutuksesta talonmiehen kanssa.

Vuokrasopimus tehdään joko toistaiseksi voimassa olevaksi tai määräaikaiseksi. Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset jatkuvat kesän yli, mikäli huoneeseen ei saada kesäasukasta. Määräaikaisissa sopimuksissa vuokra on maksettava vuokra-ajan loppuun asti. Pakottavista syistä vuokrasopimus voidaan irtisanoa puolin ja toisin ennenaikaisesti 1 kuukauden varoitusajalla.

Jos et saa asuntoa Claviksesta, kannattaa tiedustella asumismahdollisuuksia esimerkiksi Helsingin Seudun Opiskelija-Asuntosäätiö HOASilta.

Tervetuloa Clavikseen!

leaf_icon